Opšte informacije

Isporuka/prijem vozila: Vaše vozilo možete preuzeti i vratiti na nasoj adresi, ili adresi nekog od hotela u Beogradu, kao i na Beogradskom Aerodromu bez ekstra naplate. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena, bez ekstra naplate. Jednosmerni domaći najam u Srbiji je moguć uz dogovor i dodatno se naplaćuje.

Minimum rentiranja: Minimalno korišćenje usluga je jedan dan (24h) .

Starost vozača: Minimum 21 god. starosti. Maksimalna starost vozača 65 godina.

Vozačka dozvola: Posedovanje vozačke dozvole najmanje 2 godine. Obavezna identifikacija - lična karta, ili pasoš na uvid

Depozit: Minimum 300€, koji se polaže isključivo rezervacijom sredstava sa kreditne kartice (VISA, MASTER CARD AMERICAN EXPRESS). Cena najma ne ulazi u depozit. Najam, kao i depozit, se plaća unapred, pri preuzimanju vozila, po važećem kursu NBS.

Gorivo: Potrošeno gorivo plaća zakupac. Gorivo nije uključeno u cenu najma.

Osiguranje vozila: Cena najma uključuje Osiguranje od odgovornosti za štetu prema trećim licima do iznosa utvrđenog polisom obaveznog osiguranja kao i obavezno osiguranje putnika(PAI). Odgovornost zakupca za pričinjenu štetu do 100€ je 100%. Za štete preko 100€ korisnik će platiti obavezno učešće u šteti od 100€ uz obavezan izveštaj policije sa lica mesta.

Otkup odgovornosti(CDW): Zakupac može da izbegne ovu odgovornost (učešće u šteti) plaćanjem CDW (5€ na dan) i pritom ostvari potpuno osiguranje za nastalu štetu na vozilu. Ovo osiguranje ne važi ako je šteta nastala kršenjem Saobraćajnih pravila i zakona. Svaka šteta na gumama, ispod vozila, ključevima od vozila i alarmu NIJE pokrivena CDW osiguranjem i u slučaju gubitka ili štete zakupac plaća 100% od cene.

rent a car beograd
rent a car beograd

Krađa: U slučaju krađe vozila zakupac je dužan da plati 100% štetu, osim ako krađu prijavi lokalnoj policijskoj stanici i poseduje zvanični policijski izveštaj, saobraćajnu dozvolu i original ključeve, platiće obaveznih 100€ učešća u šteti. Zakupac je dužan da uvek zaključa vozilo i aktivira alarm kada je vozilo parkirano, a saobraćajnu dozvolu da ne drži u kolima.

Zaštita od krađe: Plaća se posebno i oslobađa zakupca od svih finansijskih odgovornosti za gubitak ili štetu na vozilima Cicimici Rent a car-a, plaćanjem 5€ dnevno. Zaštita od krađe važi uz policijski zapisnik, original ključeve i saobraćajnu dozvolu.

Saobraćajne kazne: Za prekršaje tokom iznajmljivanja koje su posledica kršenja saobraćajnih propisa SRB su isključivo odgovornost zakupca. Iznajmljeno vozilo ne sme biti upotrebljavano:
- pod uticajem alkohola, sredstava za umirenje, narkotika, sredstava za spavanje, ili drugih lekova;
- u protivzakonite svrhe (npr. krivična dela, carinski i devizni prekršaji...);
- za plaćeni prevoz putnika ili robe;
- za bilo koje takmičenje, brzinske probe, ili trke;
- za pogon, ili vuču drugih vozila, prikolica ili bilo kog predmeta;
- kada nije u voznom stanju;
- za obuku vozača;
- Zabranjeno je iznajmljenim vozilom putovati u Tursku, Albaniju i na teritoriju Kosova. Za ova područja, OSIGURANJE NE VAŽI!

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i/ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Kupovina dodatnih osiguranja nije obavezna, na Vama je da procenite da li želite da njihovom kupovinom smanjite eventualni iznos učešća u šteti/krađi na minimalno propisane iznose

Dodatni vozač: Bez ekstra naplate (minimum 21. godina starosti i posedovanje vozačke dozvole minimum 2 god.).

Takse: U sve cene je uračunat porez 20%

Prelazak granice: Prelazak granice SRB je dopušten isključivo uz dozvolu od strane Cicimici Rent a car-a.