Peugeot 508 SW

Peugeot je zvanično predstavio i svoje novo izdanje nove generacije modela 508 karavan.

Nakon predstavljanja nove generacije modela 508 koji je, prema oceni mnogih, značajno atraktivniji od prethodnika, francuska automobilska kompanija Peugeot predstavila je i karavansku verziju s kojom je najveći model čuvenog "lava“ dobio i svoju prostraniju i praktičniju verziju.

Peugeot 508 SW (Station Wagon) će publici premijerno biti predstavljen na jesenjem Sajmu automobila u Parizu, a s trovolumenskom verzijom deli opremu, bezbednosne i sisteme za pomoć vozaču, izgled karakteristične unutrašnjosti (i-Cockpit) i pogonske opcije.

Ponuda benzinskih motora je zasnovana na 1,6 litarskom četvorocilindarskom turbo motoru (PureTech) koji će moći da se dobije u dve verzije (sa 180 i 225 konjskih snaga), a za prenos snage na prednju osovinu u oba slučaja je zadužen 8-stepeni automatski menjač.

6-stepeni ručni menjač će se nuditi samo u kombinaciji s osnovnim 1,5 litarskim turbodizelskim motorom sa 130KS s kojim će se takođe nuditi i 8-stepeni automatski menjač. Ostatak dizelske ponude je zasnovan na dvolitarskom motoru koji će se u kombinaciji s 8-stepenim automatskim menjačem ponuditi sa 160 i 180KS.

Izvor vesti: autoblog.rs
Foto: peugeot.co.uk