Rent a car povoljniji od taksija

Ako uporedimo cene iznajmljivanja vozila u CiciMici renta car agenciji i cene taksi usluge beogradskih i drugih taksi prevoznika, lako je ustanoviti da je rent a car usluga izuzetno jeftinija i povoljnija.

Ukoliko vam je neophodno vozilo, a dvoumite se između rentiranja automobila, ili vožnje taksijem svakako trebate izabrati rent a car.

Pretpostavimo da idete na putovanje van grada udaljenog od vašeg polazišta 100 kilometara. Cena taksi usluge u će vas koštati približno 100 evra, oko (0.90 centi, ili 1 evro po kilometru u zavisnosti od taksi prevoznika koga izaberete). Kod većine prevoznika ova cena je za vožnju u jednom pravcu. Sa druge strane u CiciMici rent a car agenciji možete iznajmiti automobil po ceni od 27 evra po danu + gorivo, čija cena na toj kilometraži neće preći 2.000 dinara.

Ako su vaše potrebe za vozilom veće od 25 kilometara dnevno opet je pravi izbor rent a car vozilo. Takođe, ako vam je automobil potreban više puta u toku dana rent a car je i u tom slučaju višestruko isplativiji. Ne zaboravite da taksi prevoznici i u okviru gradske vožnje, dele grad po zonama, pa cene znatno variraju.